Hoeveel bouwmarkten zijn er in Nederland?

Bouwmarkten zijn essentieel voor elke doe-het-zelver, klusser en professional in de bouwsector. Met de juiste gereedschappen en materialen kunnen zij hun projecten tot een succesvol einde brengen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in Nederland zoveel bouwmarkten te vinden zijn. Maar wat zijn de grootste spelers op de markt en waarom zijn zij zo populair?

 

Praxis en Gamma

Praxis en Gamma zijn twee van de grootste bouwmarkten in Nederland. Beide ketens zijn eigendom van dezelfde moedermaatschappij, Intergamma, en hebben samen meer dan 280 winkels in Nederland. Deze ketens zijn te vinden in vrijwel elke stad en bieden een breed assortiment aan bouwmaterialen, gereedschap en decoratie.

Praxis richt zich vooral op de gemiddelde doe-het-zelver en biedt een breed assortiment aan producten. Gamma daarentegen richt zich meer op de professionele klusser en biedt naast een breed assortiment aan producten ook diverse diensten aan, zoals het zagen van hout op maat.

 

Hornbach

Hornbach is een Duitse bouwmarkt die in 1997 zijn eerste winkel in Nederland opende. Inmiddels heeft het bedrijf 14 vestigingen in Nederland en is vooral bekend om zijn uitgebreide assortiment en scherpe prijzen. Hornbach richt zich vooral op de serieuze klusser en heeft daarom een breed assortiment aan bouwmaterialen en gereedschap. Daarnaast biedt Hornbach ook veel inspiratie voor creatieve en innovatieve projecten.

 

Karwei

Karwei is een Nederlandse bouwmarkt die sinds 1975 bestaat. Het bedrijf heeft ongeveer 150 winkels in Nederland en is eigendom van Intergamma. Karwei richt zich vooral op decoratie en interieur en heeft naast bouwmaterialen en gereedschap ook een uitgebreid assortiment aan meubels en decoratieve items.

 

Formido

Formido is een Nederlandse bouwmarkt met ongeveer 80 winkels verspreid over het land. Het bedrijf is vooral te vinden in kleinere steden en dorpen en richt zich op de lokale klanten. Formido biedt een breed assortiment aan bouwmaterialen en gereedschap, maar is vooral bekend om zijn klantgerichtheid en persoonlijke service.

 

Andere bouwmarkten

Naast deze grote spelers zijn er nog veel andere bouwmarkten te vinden in Nederland. Zo zijn er de kleine zelfstandige bouwmarkten, die zich vaak richten op specifieke producten of diensten, en zijn er ketens zoals Bauhaus en Multimate die ook een groot marktaandeel hebben.

 

Afspraak maken

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.